Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Alles wat je moet weten voordat je een zakelijke hypotheek afsluit

Huur je nog, maar wil je liever een bedrijfspand kopen? Dan ben je vast constant op zoek naar het ideale bedrijfspand. Als deze eindelijk voorbijkomt, wil je waarschijnlijk direct toeslaan. De kans is alleen aanwezig dat je niet voldoende geld hebt om het pand te kopen. Gelukkig betekent dit niet dat je het pand moet laten schieten, want je kunt een zakelijke hypotheek afsluiten. Wie nog niet eerder zo’n lening aangevraagd heeft, weet waarschijnlijk niet wat hij kan verwachten. Daarom vertellen wij je in deze tekst alles wat je moet weten over een zakelijke hypotheek.

Hoogte van de lening

Voordat je een zakelijke hypotheek afsluit, wil je waarschijnlijk eerst weten hoeveel geld je kunt lenen. Helaas kunnen we je dit niet precies vertellen, want de hoogte van het leenbedrag verschilt per situatie. De financiële situatie van jouw bedrijf speelt mee, maar ook de taxatiewaarde van het pand dat je op het oog hebt. Bij de meeste geldverstrekkers kun je een bedrijfspand niet volledig financieren. Toch betekent dit niet dat een zakelijke hypotheek afsluiten geen zin heeft. Er zijn namelijk geldverstrekkers waar je tot wel negentig procent van een bedrijfspand kunt financieren met een zakelijke hypotheek. Het resterende deel financier je met eigen geld.

Maandelijkse kosten van een zakelijke hypotheek

Gebruik je een zakelijke hypotheek om een bedrijfspand te kopen? Dan moet je iedere maand een deel van het geleende bedrag terugbetalen. Hoeveel je maandelijks terugbetaalt, hangt onder meer af van de hoogte van de bedrijfshypotheek. Hoe meer je leent, des te hoger de lasten. Daarnaast is de looptijd van invloed op je maandlasten.

Het maandelijkse bedrag bestaat overigens niet alleen uit aflossing, maar ook uit rente. Hierdoor betaal je altijd meer terug dan je leent. De hoogte van de rente hangt af van de rentestand en de financiële situatie van je bedrijf. Toch betaal je elke maand hetzelfde bedrag terug aan een geldverstrekker, want de rente wordt vastgezet. Hierdoor kom je niet voor financiële verrassingen te staan en dat is prettig als ondernemer.

Hoe werkt het aanvraagproces?

Als je (nog steeds) enthousiast bent, wil je misschien weten hoe je een zakelijke hypotheek aanvraagt. De meeste zakelijke financieringen kun je tegenwoordig online aanvragen, maar bij een zakelijke hypotheek zit de vork iets anders in de steel. Een geldverstrekker wil namelijk eerst een (online) gesprek met je voeren om jou en je bedrijf te leren kennen. Als uit dit gesprek en de financiële gegevens van je bedrijf blijkt dat de financiering haalbaar is, ontvang je een aanbod op maat. Rond de aanvraag vervolgens af en wacht tot de geldverstrekker het bedrag op je zakelijke rekening stort. Dit gebeurt vaak een paar dagen voor ondertekening van het koopcontract, zodat jij snel de eigenaar bent van het bedrijfspand.

Kijk naar andere financieringsvormen

Twijfel je of een zakelijke hypotheek de juiste keuze is? Dan zijn er misschien andere zakelijke financieringsvormen die beter aansluiten bij jouw wensen. Als jij je bedrijf uit wilt breiden of een nieuwe machine wilt kopen, kun je bijvoorbeeld een zakelijke lening aanvragen. Ondernemers maken hier vooral gebruik van om een langlopende investering in hun bedrijf te financieren. Wil je een tijdelijk tekort aan liquide middelen oplossen? Of ben je op zoek naar financiële middelen om de dagelijkse uitgaven van je bedrijf te betalen? Vraag dan zakelijk krediet voor je bedrijf aan.

Meer financieel nieuws...