Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Chipknip

De chipknip is in 1996 als betaalmiddel ingevoerd, gericht op het afwikkelen van kleine elektronische betalingen. Het doel ervan is om het pinnen van kleine bedragen te beperken, per pintransactie betalen bedrijven namelijk een bepaald bedrag.

Echter is in de loop van tijd gebleken dat de chipknip nooit een dergelijk succes is geworden als gehoopt. Wel is het redelijk populair om bij parkeerautomaten en snoepautomaten met de chipknip te betalen. Mogelijk wordt er over een bepaald termijn dit systeem zelfs afgeschaft. Inmiddels is het pinnen dan ook een stuk goedkoper geworden.

Wanneer u de chipknip wilt opladen kan dit op een oplaadpunt, bijvoorbeeld een pinautomaat bij uw bank. Er kan tot een maximum van € 500,- op de chip worden gestort, dit is echter wel afhankelijk van het limiet dat is ingesteld door uw bank. Het betalen gaat zeer simpel, het te betalen bedrag wordt direct van het saldo van de chipknip in mindering gebracht. Er hoeft geen pincode te worden ingevoerd, met slechts één druk op de 'groene knop' van het apparaat is de betaling afgehandeld.