Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Veilig internetbankieren in 2014

Internetbankieren wordt door veel mensen gedaan, maar de gevaren ervan worden nog steeds onderschat. Lees alles over hoe veilig internetbankieren werkt.

Bijna heel Nederland doet het anno 2014: internetbankieren. Maar ook bijna iedereen onderschat de gevaren ervan. Nu zullen we niet beweren dat internetbankieren vandaag de dag onveilig is. Toch is het belangrijk om goed op te blijven letten. Alert zijn en controleren of alles in orde is. Zo voorkomt u een hoop problemen. Veilig internetbankieren is vooral goed opletten!

Maatregelen nemen om veilig te bankieren

Er zijn vele maatregelen te bedenken die u kunt nemen voor veilig internetbankieren. Eén van die dingen is bijvoorbeeld het zorgen dat uw software up-to-date is. Maak gebruik van een goede firewall en virusscanner, controleer uw computer op adware, spyware en andere ongure programma's. Ook keyloggers zijn bijvoorbeeld erg gevaarlijk; ze kijken mee welke toetsen u indrukt en sturen hiervan een log door naar de indringer (hacker). Deze verkoopt vervolgens uw wachtwoorden op grote schaal.

Goede firewall en antivirus

Zoals gezegd is een goede firewall onontbeerlijk. We hebben er onderzoek naar gedaan en het blijkt dat het programma ZoneAlarm het beste beschermt. ZoneAlarm is bovendien gratis, althans de "free" versie ervan. ZoneAlarm is hier gratis te downloaden.

Ook een goede virusscanner is van het grootste belang. Voorbeelden van virusscanners, ook wel antivirus software genoemd, zijn bijvoorbeeld AVG Free en Avast. Beide zijn gratis te downloaden en zullen uw pc uitermate goed beschermen tegen kwaadwillenden.

Website van uw bank bezoeken

Zorg bij het internetbankieren altijd dat u zelf naar de website van uw bank gaat. Klik niet via een link in een e-mail door naar de site. Het kan zijn dat de mail vervalst is en nep-links bevat naar een namaak website. De site kan er dan nog zo goed en eerlijk uitzien; hij is misschien niet van uw bank. Altijd zelf uw browser openen en het webadres van uw bank intikken is ons devies. Controleer ook altijd of het internetadres van uw bank begint met https in plaats van http. De "s" staat hierbij voor secure, oftewel veilig.

Meer financieel nieuws...