Spaarrekening openen

Wanneer u wat geld over heeft kunt u dit bijvoorbeeld op een spaarrekening zetten. Zo gedaan zou u zeggen, maar de mogelijkheden hierin zijn enorm. Gaat u bij de eerste de beste bank uw geld wegzetten? Wilt u het altijd kostenloos op kunnen nemen of kunt u het een behoorlijke periode missen? Er zijn een hoop vragen waar u vooraf beter over nagedacht kunt hebben.

Nu zijn er verschillende mogelijkheden om uw geld te sparen, waarbij u het volgende moet weten:

  • * Wilt u eenmalig een bedrag apart zetten, of liever elke maand wat u kunt missen?
  • * Wilt u internetsparen? (weinig kosten voor de bank, hogere rente voor de klant)
  • * Kunt u dit bedrag lang missen? (langer vast zetten is in een groot aantal gevallen meer rente, vroegtijdig opnemen betekent in de meeste gevallen een boete betalen)

Spaarrekening openen in het buitenland?

Ook zijn er veel mogelijkheden waar u uw spaarrekening kunt openen, in het buitenland tegen iets hogere rentetarieven (denk wel aan het failliet gaan van bijvoorbeeld Icesave) of gewoon bij uw eigen bank waar u zeer tevreden over bent?

Spaargeld spreiden over meerdere spaarrekeningen

Het is met alles altijd verstandig een vergelijking te maken tussen A en B, dit geldt dus ook voor de juiste spaarrekening te kiezen. Kies in ieder geval niet altijd voor de bank met de hoogste rente, deze hoeft niet altijd bij jouw wensen en eisen aan te sluiten.